Ez a meglepő nevű pogácsa a múlt héten került a repertoárunkba. Bizonyára olvastátok a “kétballábos” hetem elrontott sütés-főzéseit 😀
De van, amikor valami rosszból kisül valami jó is, igaz?
Pont így történt az elrontott sajtos tallér esetében is, hiszen egy nagyon-nagyon finom pogácsa recept lett belőle.
Így lett ebből:
Ez:
A hozzávalók:
- 1 kg búzaliszt
- 25 dkg margarin
- 2 db közepes méretű tojás
- 6 g sütőpor
- 5 csapott teáskanál só
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 4 dl tejföl (20%-os)
- 2 csapott evőkanál étolaj
- 3 csapott evőkanál egész köménymag
Elkészítési mód:
- A lisztbe morzsoljuk bele a kockára vágott margarint
- Ha már megfelelő az állag (vigyázz, hogy ne olvadjon meg a zsiradék a kezedtől, inkább csak az ujjaiddal dolgozz), akkor tedd bele a sót, a reszelt sajtot, a sütőport és a köménymagot
- Majd csinálj egy kis mélyedést a közepébe és üsd bele a két tojást és kezdd el összekeverni az ujjaiddal
- Adagold hozzá az olajat és a tejfölt is és gyúrd össze a tésztát.
- Végül nyújtsd ki kb. 1 cm vékonyságúra a tésztát és egy éles késsel kicsit vágd be a tetejét, keresztbe is
- Pogácsaszaggatóval szaggasd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire
- Kend le tojássárgájával a tetejét
- Előmelegített sütőbe tedd és addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Ennyi, sima pogácsa elkészítési mód, na de az íze! Fenomenális!
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.
Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!
Legutóbbi hozzászólások