Ez a meglepő nevű pogácsa a múlt héten került a repertoárunkba. Bizonyára olvastátok a “kétballábos” hetem elrontott sütés-főzéseit 😀

 

De van, amikor valami rosszból kisül valami jó is, igaz?

 

Pont így történt az elrontott sajtos tallér esetében is, hiszen egy nagyon-nagyon finom pogácsa recept lett belőle.

 

Így lett ebből:

Forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/1925210-sajtos-taller

Ez:

Bocsi, ez egy rettenetesen rossz kép, de másik nem készült. A felső pogácsákat az 5 évesem szaggatta 🙂

 

A hozzávalók:

  • 1 kg búzaliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 6 g sütőpor
  • 5 csapott teáskanál
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 dl tejföl (20%-os)
  • 2 csapott evőkanál étolaj
  • 3 csapott evőkanál egész köménymag

 

omlós tészta készítése

Hogyan lesz ebből lisztben elmorzsolt vaj??

 

Elkészítési mód:

  • A lisztbe morzsoljuk bele a kockára vágott margarint
  • Ha már megfelelő az állag (vigyázz, hogy ne olvadjon meg a zsiradék a kezedtől, inkább csak az ujjaiddal dolgozz), akkor tedd bele a sót, a reszelt sajtot, a sütőport és a köménymagot
  • Majd csinálj egy kis mélyedést a közepébe és üsd bele a két tojást és kezdd el összekeverni az ujjaiddal
  • Adagold hozzá az olajat és a tejfölt is és gyúrd össze a tésztát.
  • Végül nyújtsd ki kb. 1 cm vékonyságúra a tésztát és egy éles késsel kicsit vágd be a tetejét, keresztbe is
  • Pogácsaszaggatóval szaggasd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire
  • Kend le tojássárgájával a tetejét
  • Előmelegített sütőbe tedd és addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

Ennyi, sima pogácsa elkészítési mód, na de az íze! Fenomenális!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!