Mint arra a “7 dolog amiért a múltbéli énem büntit érdemelne” bejegyzésben utaltam, számomra hamar kiderült, hogy nincs értelme szakácskönyveket felhalmozni otthon.

Neten sok-sok gyűjtemény elérhető, bármi eszement ötlet jut eszedbe, ahhoz tutira fogsz receptet találni, sőt több helyen tudsz saját virtuális gyűjteményt létrehozni. Nekem is van, benne 1689 elem (nem költői túlzás, most néztem meg!). Ez jó, mert ha valami újat akarok kipróbálni, akkor van miből válogatni.

 

Viszont amit gyakrabban csinálok, ahhoz nem akarok mindig netet használni,

 

…sem a sokoldalas szakácskönyvben keresgélni, hogy hol is volt. Szükségem van kézzelfogható, átlátható dolgokra, sajnálom, én már csak ilyen dinoszaurusz vagyok! 😀

Így született meg pár éve a saját gyűjteményem, amibe csak és kizárólag olyan recepteket írtam le, amit már legalább egyszer kipróbáltam, sikerült, ízlett. Benne vannak teljesen alap dolgok is, mint a tejberizs, meg a görögsaláta, nem szégyen az! Van hogy annyira zsibbadt az agyad, vagy olyan régen készítettél valamit, hogy kell a puska.

 

receptkonyv

Készíts saját receptgyűjteményt!

Írhatod egyszerűen egy füzetbe, vagy ha nagyon profit szeretnél akkor gyűrűs mappába. Így később átrendezheted, kategorizálhatod stb.

Amikor úgy érsz haza a boltból, hogy váratlanul rábukkantál 2 kiló akciós csirkemellre, csak előcsapod a receptkönyvedet, fellapozod a csirkés kajáknál, és máris tudod miket csinálhatsz majd belőle az elkövetkezendő napokban.

 

Az új receptekkel valahogy mindig úgy vagyok,

 

…hogy van benne valami amit nem szeretek, vagy nincs is itthon, vagy túl bonyolultnak találom…ekkor szokott előfordulni az, hogy több receptből gyúrok össze egyet.

Százból kilencvenkilencszer szuper jó dolog sül ki belőle…és bizony előfordul olyan is, hogy konyhakatasztrófa lesz a vége 😀 Nem csak a saját kitalációkból, simán előfordult már, hogy mindent szó szerint betartottam, és a végeredmény mégis borzalmas lett.

Szóval ha valami nem sikerült, az nem feltétlenül a te hibád, ha van kedved próbáld újra, ha nincs akkor nyugodtan felejtsd el örökre, annyi de annyi recept van még a világon!

Eszterrel mi is fogunk nektek itt a blogon mutatni alapvető ételeket, érdemes figyelni az oldalt! Ha ezeket megtanulod, onnantól már magabiztosabban mozogsz a konyhában, és magadtól is érezni fogod, hogy mik azok az alapanyagok amik összeillenek.

Ezzel rengeteget tudsz majd spórolni is, mert ki tudsz találni maradékmentő kajákat, és semmit sem kell kidobnod!

Szeretnéd tudni, hogy mihez kezdjél maradék főtt rizzsel? Vagy hogyan varázsolj egy új ételt az asztalodra a maradék levesben főtt zöldségből?

És te kidobod a krumplihéjat? Ne tedd!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!