Minden a
Nagybetűs Életről
Kevesebb álmodozás – Több cselekvés!
Az idei első bejegyzés arról szólt, hogy hogyan legyen az idei évünk jobb, mint a tavalyi, és ebben említettem, hogy a facebook oldalunkon korábban megosztottam az egyik bloggertársunk bejegyzését, melyben a Kevesebb/Több listáját osztotta meg velünk Andrea a Girl...
Kipróbáltuk a ballagási ebédet otthon: ezt gondoltam utána!
Pont egy éve volt, hogy a legnagyobbik fiam, David elballagott a középiskolából. Ahogy ebben a cikkben is megosztottam veletek, itthoni ebédre szavazott, sőt az unokatestvérével közösen tartotta a ballagási bulit, melyre nálunk került sor. Akkor megígértem,...
Húsgolyó variációk, minden alkalomra: vendégséghez vagy egy gyors vacsorának
Egy múlt heti cikkben adtam pár tippet, hogy hogyan tudtok egyszerűen felkészülni egy vendégségre és említettem a fűszeres fasírtgolyókat, amiből mindig van nálam a fagyasztóban pár zacskóval. Nem vagyok egyedül, aki ilyet tart a mélyhűtőben, múltkor...
Így készíts ázalékot a pet palackos paradicsomokhoz
Idén a korábbi rossz időjárás miatt én bizony kicsit megcsúsztam a paradicsomokkal. Elvileg kiültethetők lennének már, de most még nem látom őket annyira erősnek, hogy biztosan kibírják az esetleges május közepi fagyokat, így még nevelgetem őket a pet palackban....
Foszlós kalács egyszerűen – így neked is menni fog!
Imádod a kalácsot, de azt hitted, hogy lehetetlen és bonyolult dolog a megsütése, ezért neki sem álltál eddig? Van egy jó hírem: neked is simán sikerülni fog! Egy kis sztori (ha nem érdekel, ide kattintva egyből a receptre ugorhatsz): Tegnap ragacsos...
10 tipp, hogy hogyan legyen egyszerűbb és olcsóbb egy vendéglátás otthon
A múltkori cikkben megemlítettem, hogy megosztok veletek pár tippet, hogy hogyan lehet a viszonylag hirtelen bejelentkező vendégeket egyszerűen vendégül látni, anélkül, hogy aznapra beszorulnátok a konyhába. A vendégségben az a nyűg, hogy túl sok vele a teendő....
Így olvaszd ki a fagyasztott ételeket biztonságosan és még energiát is spórolhatsz!
Éhesek vagyunk, mindjárt vacsoraidő, de a kaja vagy az alapanyagok valamelyike még a mélyhűtőben dekkol. Ilyenkor kikapjuk, irány a mikró olvasztó funkciója. A végén már feladjuk és magasabb fokozatra kapcsolunk, aminek a következtében ha húsról van szó, akkor a széle...