Minden a
Nagybetűs Életről
Abbahagytam a kávéivást – nem fogod elhinni mi történt!
Na erre aztán én sem számítottam! Még a pénzügyi böjt ideje alatt történt, hogy elfogyott a kávém. Alapvetően az elmúlt években már nem voltam olyan nagy kávés, reggel szoktam inni egy bögre Nescafet, meg néha délután is, ha nagyon rám tört az álmosság, tehát szó sem...
Egy szuper gasztroajándék: ízletes, fűszeres kökénylekvár
A tegnapi csipkebogyós cikkben említettem, hogy szedtünk kökényt is, sőt az volt az első a "dércsípős bogyós növényes" projektünkben az idén. A fűszeres kökénylekvár receptjét a bejegyzés közepén olvashatjátok, IDE kattintva. Kökény. Ki ne...
Mikor naivan elindultunk csipkebogyót szedni
Azt hittem egyszerű dolog a csipkebogyószedés. Kimegyek, bicajra pattanok, eltekerek, leszedem, hazajövök. És megéri a fáradtságot, mert nagyon egészséges gyógynövény, tele van C-vitaminnal, immunerősítő, ráadásul: "Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az...
Tényleg folyton nő a szárzeller!
A napokban már többször emlegettem a szárzellert: a burgundi marharagu kapcsán is (a soffritto alapja) és a tegnapi pizzás cikkben is. Persze a pizzához semmi köze a szárzellernek, de megígértem, hogy megmutatom a fotókat, hogy milyen pompásan sikerült a folyton növő...
Pizza tészta – bolti élesztő nélkül
Lehetséges úgy pizza tésztát készíteni, hogy boltban vásárolt élesztő nem kerül bele? Erről szól ez a bejegyzés, mely tulajdonképpen egy kísérletnek indult. Jó néhány éve, mikor megkaptam a kenyérsütő gépemet – akkor még azt hittem, hogy az kell hozzá,...
A walesi bárdok két hagymámba került
A napokban olvastam a wmn.hu-én D. Tóth Kriszta mókás cikkét arról, hogy hogyan tanulta meg a lánya A walesi bárdok című költeményt. Azért is tetszett az írás, mert teljesen egybevág a mondanivalója a blogban már többször előforduló tanulási módszerekkel, melyeket mi...
Pesto genovese – a kedvenc olasz szószom
A pestoról már volt szó a blogban. Az egyik legfinomabb olasz tésztaszósz, amiből olyan sok rosszat lehet találni a piacon. Bár ha még nem kóstoltatok igazán jót, akkor nem is tudjátok, hogy az a sóskaízű valami, amit sok helyen üvegben árulnak, az nem az eredeti...