Bár Halloweennak már vége, de mikor lenne jobb alkalom arra, hogy a tapasztalatainkat megosszuk e téren, mint most, mikor még friss az élmény? Ti készítettetek valamilyen rémisztő ételt Halloweenra? Ha igen, mit és hogy sikerült? Megosztjátok velünk itt kommentben?
Hogy miért rugózok még mindig a Halloween témán, most, hogy elmúlt?
Egyrészt, amit már említettem: friss az élmény, jövő ilyenkor már tuti, hogy nem fogok emlékezni arra, hogy mit hogyan csináltam. Másrészt meg már írni akartam a témapartis bulikról, és ez az egyik legmókásabb “ünnep”, ami lehetőséget ad arra, hogy egy szuper házibulit rendezzetek otthon!
Gondoljatok bele, mármint az egyetemisták vagy egyetemre készülők: gólyatábor, aztán elkezdődik az egyetem. Szeptemberben még akklimatizálódtok, ismerkedtek, talán még sok időt fordítotok a tanulásra is 😉 Október végére már nagyjából megismertétek egymást és tudjátok, hogy kit érdemes meghívni az albérletbe bulizni, aki nem fogja végighányni a nappali szőnyegét.
Jójó, de egy házibuli szervezése nagyon sokba kerül!
Nem feltétlenül. Ennek egy külön bejegyzést szánok majd, hogy hogyan varázsold az albérletedet egy trendi hellyé, kvázi egy menő magánklubbá a hétvégéken, hogy a barátaid, évfolyamtársaid versengjenek azért, hogy buliba mehessenek Hozzád és ne legyen ciki költségtérítést, anyagi hozzájárulást kérni tőlük a bulihoz. És Neked meg nem kell más drága klub belépőjegyét kifizetned, a drága italokról nem is beszélve.
Térjünk vissza az eredeti témához. A hétfői facebook bejegyzésben megosztottunk Veletek pár kajaötletet az esti Halloween party-ra. Mi is nekiláttunk, hogy elkészítsünk néhányat és gondoltam, hogy leírom, hogy mire érdemes figyelni, ha jövőre nekilátnátok.
Először is, ne halassz mindent az utolsó pillanatra!
A legtöbb látványos étel elkészítése kicsit időigényes, ne üsd ki magad a buli estéjére, csak azért, hogy szuper rémisztő kajákkal viríts! Az ételek elkészítését fel lehet osztani részfeladatokra, a legtöbb előre is elkészíthető, sőt van, ami fagyasztható is. Jövőre még időben készítünk Nektek egy csomagot, receptekkel, időszámvetéssel (mit-mikor-hogyan; ilyenkor mindig előjön a rendezvényszervező szakmám) és dekoráció ötletekkel, hogy ne legyen nyűg egy Halloween buli szervezése!
Lássuk a bulikajákat:
Múmia virsli: Erről nincs saját képem, mert mire fotóznék, mindig megeszik. Meg egyszerűen nem áll rá az agyam, hogy jajj fotózni kellene, nem vagyok egy gasztroblogos, na.
Szóval több módszert is kipróbáltunk a “fáslikhoz”: rétestészta, leveles tészta és kelt tészta. Mindegyikkel finom, de a legszebb a kelt tésztás verzió lett (lásd a linken lévő fotón). A virslinél nagyon fontos, hogy ne a legolcsóbbat válaszd! tele van vízzel, mire a tészta szépen megsül és megpirul, fel fognak duzzadni a duplájukra kb.!
Boszorkány ujjak: egyszerű az elkészítésük, már ha valaki tud omlós tésztát vagy linzertésztát készíteni. Ígérem, hogy megtanítjuk ezt is Nektek! Egy dologra kell vigyázni, bár csábító, hogy ilyen szép barnára süsd, mint a képen, de ne tedd! Kínzásra is alkalmas, kőkemény keksznek már nem nevezhető valami lesz az eredménye. Már akkor ki kell venni a sütőből, amikor úgy néz ki, hogy még nincs is készen. Aztán maximum egy kis kakaóporral lehet “antikolni” később. Sőt, egy kis meggy vagy eperlekvár az ujjtöveknél még gusztustalanabbá teszi a végeredményt.
Szellemes hamburger:
Bár terveztük, de mégsem ez lett belőle, mert 1/4 áron kaptam csirkemellsonkát, ami aznap lejárt, így melegszendvics készült belőle.
Egy csomó időbe telt a sajt “kifaragása”, ami aztán szépen összefolyt egy nagy masszává a sütőben, nagy – bár kicsit keserédes – derültségünkre.
Így azt javaslom, hogy ha a hamburgernél már a serpenyőben rá akarod kicsit olvasztani a sajtot, akkor inkább egy “alaktartó” verziót válassz, ne lapkasajtot például. Ahogyan mi is. 😀
Nem tudtuk, hogy nevessünk vagy sírjunk, de inkább nevettünk. Mehet is a bejegyzés a kétballábos kategóriába is.
És a végén egy igazán rémes és gusztustalan kaja: sült szörny kéz
Ez az egy étel került fotózásra, de a fénykép sajnos nem adja vissza teljesen élethűen, hogy milyen is volt:
Így készült:
Az alapja darálthús. Ez alkalommal nem sima fasírt készült, mert nem akartam, hogy a beáztatott és kicsavart száraz zsemle esetlegesen eldeformálja a kéz alakját sütés közben. De azt sem akartam, hogy nagyon száraz legyen a hús, így tettem hozzá hagymát és reszelt sárgarépát.
A fűszerezés egyéni ízlés szerint, a zöldségek mellett nálunk került bele paprika, egy kis cayenne, fokhagymapor, parmezán, egy kis majoranna és sok petrezselyem. Aztán körberajzoltam a férjem kezét és elkezdtem megformázni a masszát. Elég sok húst kevertem be, amit nem akartam elpocsékolni, így a férjem kezénél sokkal ödémásabbra sikerült a szörny keze 😀 A körmökhöz a hagymából vágtam le ovális formákat, a csont pedig a hagyma egyik vége lett. A maradékot felaprítottam és ment a húshoz.
Végül bekentem ketchuppal és beborítottam narancssárga lapka sajttal (azzal, ami a melegszendvicsen összeolvadt, ehhez az ételhez viszont pont jó volt!), ami most akciós éppen. Sütőbe toltam és addig sütöttem, amíg a sajt teljesen barnára sült, de még nem égett meg.
Nagyon finom volt az íze is és melegíthető étel, tehát előző nap is elkészíthető! JÓ ÉTVÁGYAT! 😀
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet. Ha van kedved, gyere beszélgetni a facebook oldalunkra!
Legutóbbi hozzászólások