Egy tésztaétel, ami pillanatok alatt kész!
Persze ehhez szükséges, hogy legyen otthon készen bolognai szószunk. Azaz olaszul ragù alla bolognese, ezért hívjuk mi itthon ragus-borsós tésztának ezt az ételt, amit még Olaszországban tanultam.
Próbáltam más tészta kombinációjával, de nem igazán illet egyikhez sem. Sokan fusilli tésztával csinálják, mások pennével, de pont a csokornyakkendő tészta az, amiben szépen megülnek a borsószemek és a szósz, és így nem kell nagy falatokat ennünk, hogy egy falásban mindenből jusson a villánkra.
Szóval ha van otthon bolognai szószod, amit korábban készítettél, és üvegben eltettél, akkor nagyon egyszerű a dolgod:
- Amíg a tészta fő a ós vízben, addig kibontasz egy bolognai házi konzervet, meg egy üveges zöldborsót (lehet nyugodtan bolti),
- a borsót lecsepegteted (nem kell az egész, ha 1/2 literes)
- a mártást egy edénybe öntöd (ha nagyobb konzervet gyártottál, mondjuk 7 dl-eset, akkor csak a fele kell), mehet hozzá a zöldborsó és összerottyantod.
- Ha megfőtt a tészta, akkor leszűröd, visszaöntöd abba a lábosba , amiben főzted vagy egy tálba, amiben tálalod
- és hozzákevered a borsós mártást,
- majd egyből tálalod egy kis parmezánsajttal megszórva.
Ennyi az egész!
Persze ehhez kell, hogy legyen otthon házi bolognai konzerved.
Ha még nem olvastad volna, hogy ezt mennyire egyszerű kivitelezni, akkor itt megteheted:
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.
Érdekelnek házi praktikák? Gyere és lájkold a a facebook oldalunkat!
Legutóbbi hozzászólások