Egy tésztaétel, ami pillanatok alatt kész!

 

Persze ehhez szükséges, hogy legyen otthon készen bolognai szószunk. Azaz olaszul ragù alla bolognese, ezért hívjuk mi itthon ragus-borsós tésztának ezt az ételt, amit még Olaszországban tanultam.

 

Próbáltam más tészta kombinációjával, de nem igazán illet egyikhez sem. Sokan fusilli tésztával csinálják, mások pennével, de pont a csokornyakkendő tészta az, amiben szépen megülnek a borsószemek és a szósz, és így nem kell nagy falatokat ennünk, hogy egy falásban mindenből jusson a villánkra.

 

Szóval ha van otthon bolognai szószod, amit korábban készítettél, és üvegben eltettél, akkor nagyon egyszerű a dolgod:

 

  • Amíg a tészta fő a ós vízben, addig kibontasz egy bolognai házi konzervet, meg egy üveges zöldborsót (lehet nyugodtan bolti),
  • a borsót lecsepegteted (nem kell az egész, ha 1/2 literes)

 

  • a mártást egy edénybe öntöd (ha nagyobb konzervet gyártottál, mondjuk 7 dl-eset, akkor csak a fele kell), mehet hozzá a zöldborsó és összerottyantod.

 

 

  • Ha megfőtt a tészta, akkor leszűröd, visszaöntöd abba a lábosba , amiben főzted vagy egy tálba, amiben tálalod
  • és hozzákevered a borsós mártást,
  • majd egyből tálalod egy kis parmezánsajttal megszórva.

Ennyi az egész!

Bolognai ragus-borsós farfalle

Bolognai ragus-borsós farfalle

 

Persze ehhez kell, hogy legyen otthon házi bolognai konzerved.

 

Ha még nem olvastad volna, hogy ezt mennyire egyszerű kivitelezni, akkor itt megteheted:

Az eredeti bolognai szósz receptje és tartósítása

 

Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

 

Érdekelnek házi praktikák? Gyere és lájkold a  a facebook oldalunkat!